Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ενότητα 5: Δημοσίευση του ερωτηματολογίου στο διαδίκτυο

Αφού δημιουργήσουμε τη φόρμα αξιολόγησης χρειάζεται να τη δημοσιεύσουμε ώστε να συλλέξουμε απαντήσεις. Υπάρχουν 3 τρόποι δημοσίευσης: (α) μέσω email, (β) με ανάρτηση του link στο blog ή σε οποιοδήποτε διαδικτυακό χώρο, π.χ. Facebook, (γ) με ενσωμάτωση της φόρμας στο blog.
Θα ασχοληθούμε μόνο με το (β) τρόπο που είναι ο περισσότερο συνηθισμένος, ωστόσο μπορείτε να πειραματιστείτε ελεύθερα και με τους άλλους δύο.

Βήμα 1: Πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή: www.docs.google.com
Βήμα 2: Στη σελίδα που ανοίγει, παρατηρούμε ότι εμφανίζεται στο κεντρικό μενού ο τίτλος της φόρμας που δημιουργήσαμε. Κάνουμε κλικ.
Βήμα 3: Εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο σε μορφή λογιστικού φύλλου. Κάνουμε κλικ στο μενού Form και στο αναδυόμενο μενού επιλέγουμε "Go to live form".
Βήμα 4: Το παράθυρο που εμφανίζεται είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βλέπουν οι υπόλοιποι χρήστες τη φόρμα που δημιουργήσαμε. Αυτός είναι και ένας τρόπος για να ελέγχουμε την εμφάνιση και δομή της φόρμας μας. Πηγαίνουμε στην γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή, επιλέγουμε και αντιγράφουμε (copy) το link.
Βήμα 5: Δημοσιεύουμε μια νέα ανάρτηση στο blog μας. Γράφουμε ως τίτλο "Αξιολόγηση του προγράμματος..." και στο κυρίως κείμενο κάνουμε επικόλληση του link της φόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου